Biodiversitat, custòdia i foment del voluntariat a l’entorn natural protegit del riu Gaià, La Móra i Tamarit durant l’any 2023

Presentem aquesta proposta de custòdia del territori per tal impulsar un conveni de col·laboració entre La Sínia i la regidoria de medi ambient de l’Ajuntament de Tarragona, número expedient 2023/2-G697_1, d’un import de 15.000 €, a l’entorn natural del nord del municipi de Tarragona. Aquest espai es situa entre Tamarit i el nucli de La Móra. Amb dos àmbits ben definits, el tram del litoral i el tram fluvial, el riu
Gaià des del camí de Ferran i fins la seva desembocadura i enguany afegim el torrent de la Móra Es tracta d’un àmbit que contempla les accions que desenvolupem als Espais Naturals Protegits de la desembocadura del riu Gaià, el riu Gaià fins a la palanca del camí d’Altafulla a Ferran, la platja de Tamarit, la platja a la zona del Vinyet, la cala Jovera, la platja de la Móra i les finques de Tamarit de propietat de l’Ajuntament de Tarragona, incloses dins de l’Espai Natural Protegit de Tamarit i Punta de la Móra i el torrent de la Móra en el context de l’acord de custòdia.

La custòdia del territori és una eina i a la vegada una estratègia de gestió i conservació de l’entorn natural. Des de fa més de dues dècades, l’Ajuntament de Tarragona i La Sínia participem activament en la millora ambiental de Tamarit i La Móra, amb el Gaià i la seva desembocadura com a eix principal de tot el projecte. I tota aquesta tasca va recollint els seus fruits, amb exemples com ara la reproducció del corriol camanegre o la participació del voluntariat de manera important en les diverses activitats proposades.

Els objectius principals d’aquesta proposta són la conservació de la biodiversitat i el foment del voluntariat ambiental. Per tant, les accions que es presenten, estan focalitzades en la flora i fauna d’aquest entorn natural i la realització d’activitats adreçades a diversos col·lectius i al públic en general, així com alumnes de primària i secundària i participació activa en les propostes de Servei Comunitari Ambiental. I també es duen a terme pràctiques d’alumnes de grau mig i superior dels estudis que s’imparteixen a l’Institut Horticultura de Reus, així com d’altres alumnes de centres i universitats d’arreu del país.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *