Conveni de custòdia fluvial del riu Gaià al municipi del Catllar

En el context de la custòdia fluvial del riu Gaià, al municipi del Catllar i mitjançant un conveni amb l’Ajuntament del Catllar per un import de 2.000,00€, aquest any 2023 hem impulsat tot un seguit d’accions de millora de la biodiversitat i de foment del voluntariat.

Entre les principals accions dutes a terme, hi ha diverses accions d’educació ambiental, com ara les accions fetes a través del Servei Comunitari ambiental amb els alumnes de 4 d’ESO de l’Escola-Institut l’Agulla del curs 2022-23, els tallers amb els alumnes del CFA Pau Casals del Centre Penitenciari del Mas d’Enric i aquest any s’ha organitzat una acció conjunta amb els alumnes de 3er ESO de l’Escola-Institut l’Agulla i els alumnes del CFA Pau Casals en la qual vam retirar vegetació aquàtica de la resclosa i vàrem fer un seguiment de la fauna aquàtica d’aquest espai natural protegit.

En segon lloc, destacar el suport tècnic que s’ha fet amb el gup de joves del Camp de Treball del Gaià, sobretot en el context de les diverses jornades per retirar vegetació aquàtica i alliberar la làmina d’aigua, retirant sobretot boga i canyís i seguiment de la fauna aquàtica.

En tercer lloc, s’han fet diversos treballs amb la voluntat de controlar el rebrot de la anya d’alguns nuclis a l’entorn de la resclosa. S’han fet 5 despuntades del rebrot de la canya durant tot l’any mitjançant desbrossadora i manteniment de l’itinerari i les plantacions.

I per últim, en l’àmbit de la fauna aquàtica, aquest any 2023 s’han retirat fins a 7 tortugues exòtiques i s’ha fet un seguiment de la població de tortugues de rierol, constatant un any més, la presència de juvenils i el bon estat de la població en general.

Valorem molt positivament totes les tasques de custòdia impulsades aquest any, que donen continuïtat al projecte de millora de l’entorn natural del riu Gaià i n’afavoreix la participació de veïnes i veïns del Catllar.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *