Educació Ambiental

Un dels eixos principals de la nostra entitat és l’educació ambiental, una bona eina per transmetre valors com el respecte vers l’entorn, la sostenibilitat i la consciència ecològica, la importància d’uns hàbits saludables, etc. Alhora, ens permet donar a conèixer els valors naturals, socials i patrimonials del territori i del riu Gaià.

Que la societat i la gent del territori conegui i valori el seu entorn és una de les millors eines per a la conservació, ja que entre tots fem front comú per tal de preservar aquests espais i fer-ne un bon ús.

L’experiència vivencial i la interacció amb la natura és la manera d’entendre-la, de valorar-la, de gaudir-ne. Així doncs el projecte educatiu sempre prioritza les activitats al propi entorn. Però també ofereix activitats per a centres educatius i entitats o formació més concreta i especialitzada per voluntaris i voluntàries.

El projecte educatiu

Principalment les activitats es realitzen en el propi entorn i està destinat sobretot a infants i joves, tot i que està obert també a altres col·lectius i entitats.

Per alumnes de primària i secundària oferim:

Les activitats dirigides a escoles es fan en horari lectiu habitualment i de dilluns a divendres. Recomanem i us animem a fer activitats d’educació ambiental a l’exterior, a la natura:

  • El riu Gaià i el seu entorn. Tenim un ventall d’activitats i visites en diferents punts estratègics i significatius del territori i dirigides a diferents edats.
  • Centre d’Educació Ambiental L’Hort de Cal Fèlix, a la Riera de Gaià. Una finca agrícola que acull aquest centre on hi fem diferents activitats sobre agricultura ecològica, el món de les abelles, la cultura de les plantes aromàtiques i medicinals i moltes més.

També portem a terme projectes als propis centres educatius per tal d’integrar l’educació ambiental en la formació reglada; portem la natura a l’escola!

  • Projecte d’horts ecològics escolars
  • Tallers i activitats d’educació ambiental als centres:

                       -De prevenció de residus i malbarament alimentari

                       -Biodiversitat al Gaià- Tallers sobre fauna i flora

  • Aula de Natura. Activitat extraescolar

En tots els casos intentem lligar al màxim el coneixement, amb l’experiència i finalment l’acció. És molt més engrescador acabar fent alguna acció que ens fa protagonistes a tots d’aquest canvi transformador. Per això l’educació ambiental i el voluntariat van de la mà en el nostre plantejament de participació.

Per altres col·lectius oferim:

  • Activitats d’educació ambiental per públic familiar a Cal Dània a Torredembarra.

A banda, en aquests més de 20 anys d’experiències i projectes també hem fet:

  • Formació a mestres
  • Jornades divulgatives i xerrades sobre diferents temàtiques
  • Cursos, tallers i activitats per públic en general
  • Hem publicat contes i altres materials didàctics

Així que si tens alguna idea o inquietud, posat en contacte amb nosaltres i podem dissenyar conjuntament una proposta que ens engresqui!