El viatge del Ròdol pel riu Gaià

L’Associació Mediambiental La Sínia inicia el projecte d’educació ambiental “El viatge del Ròdol: Descoberta dels valors i espais naturals del riu Gaià”

La Sínia inicia aquest projecte finançat en el context de la Convocatòria de subvencions a associacions i fundacions del tercer sector ambiental de Catalunya per al finançament d’actuacions d’educació i sensibilització ambiental, per als anys 2022 i 2023 de la Generalitat de Catalunya.

A partir de la creació del Ròdol, un personatge imaginari que representa un còdol de riu, el present projecte configura una campanya que té com a objectiu principal donar a conèixer el patrimoni ambiental i els valors naturals dels Espais Naturals Protegits del Riu Gaià. Per fer-ho es planteja un viatge imaginari del Ròdol, en el que anirà fent aturades a diferents localitats,que es troben dins dels Espais Naturals o en el seu entorn proper.

A cada tram del riu (curs baix, mig i alt) es realitzaran un cicle d’activitats que constaran d’una exposició itinerant, una xerrada divulgativa com a acte central, diverses activitats familiars on coneixerem el riu a través d’un joc gegant “El joc del Ròdol” i una activitat de voluntariat per millorar l’entorn.

Així doncs, dels mesos de gener a juny del 2023, a tota la conca del Gaià i espais naturals associats, farem gairebé una vintena d’activitats, l’exposició itinerant visitarà prop de 15 municipis i preveiem que la campanya pot arribar a més de 2000 persones.
Per dur a terme el projecte comptem amb la col·laboració de diferents agents i entitats del territori, entre ells, tots els ajuntament implicats. Us animem a participar-hi!