Activitat al riu Gaià a Querol

Descripció:

A partir d’un itinerari circular, de menys de 2km, però amb un recorregut que primer descendeix des del poble de Querol al riu Gaià i després puja de retorn al poble, farem la descoberta d’un espai preciós d’un bosc planifoli, de l’Hort de les Salamandres i del riu Gaià en aquest tram.

El el cas d’activitats dirigides a alumnes de secundària, treballem a partir dels ecosistemes. I en el cas de primària, d’una descoberta de l’entorn amb diferents tallers.

En el recorregut farem diverses aturades on tractarem diferents valors naturals que trobem en aquest espai, ja sigui amb dinàmiques, tallers participatius o amb explicacions utilitzant diferents recursos.

A l’Hort de les Salamandres coneixerem un recorregut ple de basses, algunes temporals però la majoria permanents, on hi troben refugi molts amfibis i on podrem investigar la vida aquàtica en aquests punts d’aigua allunyats del riu i la biodiversitat que aporten a l’espai.

Seguint el recorregut, descobrirem la fauna què hi podem trobar i farem un taller dels rastres i petjades dels mamífers, així com un altre taller sobre ocells. També descobrirem part de la flora que trobem en els diferents hàbitats d’aquest itinerari, molt rica i diversa.

Acabarem al Gorg Negre, un punt emblemàtic del riu Gaià i de gran bellesa, on podrem parlar d’altres animals lligats als ambients fluvials i al riu pròpiament. Dinarem en aquest espai per retornar al poble i acabar l’itinerari.

Info curs

  • Espai: Itinerari del Gorg Negre pel Torrent d’Esblada de 2 km aprox, al municipi de Querol.
  • Època de l’any : Primavera i tardor
  • Durada: Dia sencer
  • Grups: De fins a 25 alumnes i màxim tres grups alhora
  • Dirigit a: A CM, CS, ESO I BAT (en cas d’alumnes de CI, l’activitat es pot adaptar, però el recorregut és el mateix).
  • Preu: 10 €/alumne