Projecte de restauració i millora d’hàbitats a l’Espai Natural Protegit del riu Gaià

El projecte Restauració i millora d’hàbitats a l’Espai Natural Protegit riu Gaià es centra a afavorir la millora i preservació, viabilitat i distribució de les comunitats animals i vegetals autòctones en l’espai fluvial del riu Gaià. S’ha dut a terme entre els mesos de maig i setembre de 2022, en el marc dels ajuts d’Espais d’Interès Natural de la Generalitat de Catalunya Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (PDR) i amb l’ajut financer de la Unió Europea (FEADER).

 

 

Bàsicament estructurada sobre pilars estratègics per a la conservació de la biodiversitat aquàtica i semi-aquàtica i la vegetació de ribera, espècies amenaçades i espècies exòtiques, les accions del projecte s’han orientat en cinc línies d’actuació:

 

  1. Consolidar la introducció de la tortuga de terra (Testudo hermanni). S’han fet diversos treballs forestals de desbrossada de vegetació i tala de pins. Així com la instal·lació d’abeuradors i la construcció de dues vedrunes i una bassa.

 

  1. Accions de protecció i de conservació de l’àguila cuabarrada (Aquila fasciata). Millora i adequació de la torre de biodiversitat de mas d’en Sord.

 

  1. Millora de la flora i fauna fluvial. Trampeig de visó americà (Neovison vison) i tortugues exòtiques.

 

  1. Millora i protecció de la font del Madró. Adequació de l’entorn, instal·lació d’una tanca i un plafó informatiu.

 

  1. Difusió dels valors naturals i ús públic. Instal·lació de diversos plafons informatiu arreu de l’espai i regulació de l’accés d’alguns dels senders.

 

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *