Horts ecològics escolars

Nenes i nens traballant a l'hort ecològic escolar

Introducció:

El projecte d’Horts ecològics escolars és una proposta experiencial i educativa relacionada amb l’agricultura ecològica però que va molt més enllà.

Els centres on desenvolupem aquest projecte disposen d’un hort o l’hem creat de nou en un espai adequat del pati. L’hort està al servei de l’escola, els alumnes, el professorat i fins i tot l’Associació de pares i mares si en volgués fer ús.

L’ecosistema del petit hort escolar serà font de molts aprenentatges, ja que és molt més senzill assimilar i entendre els processos de la natura quan els pots observar de prop.

A la majoria d’escoles on hem desenvolupat o desenvolupem el projecte es fa en horari lectiu, es fan sessions setmanals amb un sòl curs i excepcionalment en més. Fem una part teòrica a l’aula o en altres espais, i la pràctica a l’hort. Les dos són importants, ja que una reforça a l’altra.

Hi ha la possibilitat també de rebre assessorament o suport per part de la nostra Associació però que sigui el propi centre qui desenvolupi el projecte.

L’acollida de l’activitat per part dels nens i nenes que hi participen és molt bona, ja que els permet sortir de l’aula per aprendre, gaudir i compartir a l’hort. Treballem molts altres valors a banda dels mediambientals ja que és un projecte que tirem endavant en comú, col·laborant conjuntament, ajudant-nos per fer algunes tasques, sense competitivitat i en un espai de respecte i apropament de tots els alumnes i persones que hi intervenen.

En tots els casos és una molt bona opció que moltes escoles verdes i d’altres que no ho són,  ja estan duent a terme.

Si teniu ganes d’engegar un hort a l’escola i no sabeu per on començar, truqueu-nos. Hi ha moltes opcions per fer-ho que es poden adaptar a la realitat del centre i el seu pressupost.

Info curs