Camp de Treball del Gaià

Voluntariat d’estiu, internacional i autonòmic

Informació

El voluntariat ambiental vertebra, consolida i expandeix la tasca de l’entitat sent, al mateix temps, una eina per a la integració social, el treball en col·laboració i la participació ciutadana.

En aquest context, la Sínia es vincula en diverses iniciatives que promouen el voluntariat dirigit al jovent com a mitjà per exposar, de manera lúdica, pràctica i tècnicament rigorosa, la necessitat de cultivar el concepte de “cultura ambiental”. Aquesta item, pretén animar als més joves a fer front als reptes ambientals que envolten la societat actual.

Així doncs, al llarg del període 1998 – 2022, l’associació ha promogut diverses ofertes de voluntariat ambiental impulsant, en l’any 2013, el Camp de Treball del Gaià que presenta la seva tretzena edició.

L’Ajuntament d’Altafulla, ja en la primera edició del camp, ha recolzat ininterrompudament la proposta esdevenint-ne un ens col•laborador imprescindible.

Aquesta col·laboració es tradueix en un suport institucional, logístic, i en alguns casos econòmic, que facilita enormement l’organització i funcionament del camp de treball generant, alhora, un procés de retorn mutu en el que ambdues parts, Associació i Ajuntament, en surten beneficiades.

Quina durada tenen els camps?

L’estada és de 15 dies tant en el Camp autonòmic com en l’internacional

On es duen a terme els Camps?

Les estades es duen a terme als municipis del Catllar o Altafulla (Baix Gaià). Ens allotgem a les escoles municipals de cada poble on disposem de tot el necessari per a pernoctar, dutxar-nos…

Que menjarem?

Cada dia, amb la supervisió d’un monitor/a, s’organitzarà un grup d’intendència  que serà l’encarregat de preparar l’esmorzar, dinar, berenar i sopar per a tot el grup.

En quin entorn treballarem durant l’estada?

Les activitats de feina tècnica es desenvolupen, depenent del municipi, a la resclosa del Catllar o a la desembocadura del riu Gaià.

Que més farem?

Cada tarda i nit l’equip de monitoratge organitza activitats de lleure, com per exemple: dinàmiques de grup, activitats culturals relacionades amb l’entorn, excursións, activitats esportives, debats, trobades amb el joves del municipi i amb el Camp de Treball dels Muntanyans…. També els participants poden fer propostes d’activitats que els hi agradaria fer.

El grup disposarà de temps lliure cada tarda.

Que s’ha de portar al Camp?

Quan es formalitzi la vostra participació rebreu un llistat de material que caldrà que porteu.

Cada participant podrà portar el seu telèfon, però l’ús d’aquest quedarà pautat als caps de setmana de 19h a 23:30h en els camps autonòmics. En qualsevol moment els participant disposaran del mòbils de l’equip de monitoratge per a comunicar-se amb els seus familiars. En cap cas l’entitat es farà càrrec de la pèrdua o robatori  d’un dispositiu mòbil i/o qualsevol altre aparell electrònic.

Els diners que porti cada participant serà 100% responsabilitat seva.