Valors naturals de la Móra. Comencem a protegir-los i a conèixe’ls millor

2 novembre, 2016  Escriu un comentari

Aquest dissabte passat, vàrem tenir l’ocasió de reunir veïns, amics i voluntaris, per poder començar a recuperar la vegetació del sistema dunar de la  platja de la Móra. Amb aquest objectiu, unes 30 persones vam xalar de valent, arrencant els malauradament típics “dits de bruixa”, carpobrotus, que han estat colonitzant moltes de les nostres platges. Introduïda com a planta de jardí, aquesta espècie  s’ha anat escampant pel nostre sistema natural. Ara volem tornar a tenir el que pertoca a les dunes: el borró, el jull de platja, el melgó marí o sembrar el nostre preciós lliri de mar.  Fins i tot, alguns amics, van portar planter de lliri de mar que havien fet créixer a casa. Estem segurs, que gràcies sobretot a aquests nens i nenes que ens ajuden, aquest espai recuperarà part dels seus valors  naturals.

Una part del sistema dunar, ara ha estat protegit per pals i corda i tothom que s’hi acosti també podrà llegir un cartell explicatiu.

L’Associació de veïns de la Mora, ha estat i és una part important en les  tasques que anem proposant o van proposant en aquest indret. Ens ha donat tot el suport en aquesta proposta i continuem treballant conjuntament en d’altres que ben aviat sabreu.

La Regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, la sra. Ivana Martínez, va estar amb nosaltres tot el matí, ajudant-nos en aquestes tasques. Hem d’agraïr el suport i implicació de l’Ajuntament de Tarragona en aquest projecte i  la confiança que demostra en nosaltres.

lm3 lm4 lm5 lm6 lm7 lm8 lm9 lm10 lm11 lm12 lm13 lm14 lm15 lm16 lm17 lm18 lm19 lm20 lm21 lm22 lm23 lm24 lm25 lm26 lm27 lm28 lm29 lm30

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!