Les platges de Tamarit i Altafulla


Les dues platges, Tamarit i Altafulla, visualment estan separades per la Roca de Gaià, encara que ambientalment, formen part de la plana de Tamarit i de l’antiga desembocadura del riu Gaià. Tot aquest espai està situat al municipi de Tarragona però amb un bon veïnatge d’Altafulla. En aquest entorn, els darrers anys s’estan promovent accions de voluntariat ambienta i de conservació dels sistema dunar i que any rere any, tenen molt èxit de participació i que poc a poc, estan millorant ambientalment aquest entorn.

Destacar la col·laboració dels dos Ajuntaments, Tarragona i Altafulla, que treballen conjuntament per la millora d’aquests espais.

Pel que fa a la platja de Tamarit, l’Associació Mediambiental la Sínia i l’Ajuntament de Tarragona, impulsen des de fa forces anys un acord de custòdia mitjançant un conveni que es renova anualment. Es realitzen diferents tasques de conservació d’aquest entorn natural i de voluntariat ambiental.

Platja de Tamarit

Pel que fa a la platja d’Altafulla, a l’alçada de la zona humida del Vinyet, en els darrers anys s’ha eliminar una aparcament il·legal damunt de la platja, i s’ha anat consolidant activitats de voluntariat ambiental sota l’eslògan “Viu la platja!”. També s’hi realitzen diferents tasques de conservació de la delimitació del sistema dunar. Tot aquest projecte, ha estat reconegut dins del programa de Platges Verges impulsat per Ecologistes en Acció.

platja Altafulla web