Programa de conservació de la tortuga de rierol a la conca fluvial del riu Gaià vinculat a la integració de col·lectius en risc d’exclusió social.

31 Octubre, 2016  Escriu un comentari

El projecte de conservació de la tortuga de rierol al riu Gaià, dins del programa de custòdia de custòdia del terrritori a la conca d’aquest riu, té la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. Gràcies a una subvenció de la Fundació Bancaria Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, “la Caixa” a través del conveni que han signat amb la Generalitat
de Catalunya per a l’any 2016, podrem continuar amb aquest projecte de conservació de la biodiversitat. Les actuacions proposades en el projecte contemplen:

1.- Integració social i foment del voluntariat: Accions específiques adreçades a persones amb risc d’exclusió social. Per a la realització de tasques sobretot de manteniment i treballs forestals de millora del bosc de ribera, es comptarà amb persones amb risc d’exclusió, que ens vinguin adreçades des dels serveis socials municipals i/o comarcals. També rebran formació en gestió forestal i participaran en els seguiments i captura de quelonis exòtics. Per altra banda, impulsarem jornades de voluntariat adreçades als veïns i veïnes dels pobles on es realitzin accions d’alliberaments i de conservació de la vegetació de ribera.

2.- Alliberament i radioseguiment d’exemplars al tram alt del riu: Alliberament de diversos exemplars amb radioemissors per tal de seguir els seus moviments i verificar si consoliden un nucli poblacional a la part alta del riu, entre Querol i el Pont d’Armentera.

3.- Captura de quelonis exòtics i seguiment de la població de tortuga de rierol. Mitjançant nanses flotants, trampeig en diversos punts del riu, amb l’objectiu de capturar tortugues exòtiques invasores i a l’hora, fer un seguiment de tortugues de rierol.

4.- Millora d’hàbitats potencialment interessants de bosc de ribera. Accions de conservació de bosc de ribera en diversos punts del riu. Desbrossada de canya i plantacions. Instal·lació de plafons informatius.

A mesura que es realitzin accions de voluntariat, us anirem informant. El projecte s’inicia al mes de setembre de 2016 i finalitzarà el juny de 2017.

 

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!