Primera valoració del projecte de la tortuga de rierol a Montferri

6 juliol, 2016  Escriu un comentari

Ja han passat quasi quatre mesos des dels primers alliberaments d’exemplars de tortuga de rierol al curs baix del riu Gaià, al municipi de Montferri. Durant aquest temps, hem pogut radioseguir cinc exemplars, per conèixer els seus moviments i si es quedaven prop de la zona d’alliberament o es desplaçaven cap a d’altres indrets. Doncs bé, ara ja podem constatar, que aquests animals alliberats, ara per ara, es mantenen a la zona i només fan desplaçaments curts riu amunt i avall.

També hem pogut constatar, que els dos mascles, s’han desplaçat més que les femelles i de fet, un dels dos mascles, ara mateix s’ha allunyat més d’un quilòmetre del grup i de la zona d’alliberament. L’altra valoració interessant, és que dues de les tres femelles, estaven preparades per a fer posta d’ous i per tant, amb possibilitats de que en breu, neixin en aquest tram del riu, diversos exemplars de tortuga de rierol. Aquest darrer fet, mirarem de contrastar-lo mitjançant la col·locació de nanses flotants l’any vinent.

Tot aquest projecte s’ha pogut realitzar gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, el suport de l’Ajuntament de Montferri i del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i com no, de totes les persones que hi heu participat.

to14

Un dels exemplars de tortuga de rierol alliberat amb un radioemisor.

M1

Àmbit del riu on es van realitzar els alliberaments. Ara mateix, presenta molt poc cabal d’aigua i les tortugues, troben refugi als gorgs i basses del riu.

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!