La tortuga babaua a la desembocadura per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient!

8 juny, 2016  Escriu un comentari

Per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient vam portar una tortuga babaua a la desembocadura del riu Gaià… sí, aquella tan al·lucinant que el nostre amic Ferran Aguilar va fer artesanalment, per la campanya de tortuga marina, que l’Ajuntament de Tarragona està desenvolupant ja per segon any.

Amb l’ajut de les entitats ambientals de la ciutat, s’ha creat una xarxa de voluntariat, per mirar d’esbrinar si arriba a les platges a posar els ous aquesta aventurera tortuga. Us convidem a formar-ne part, només cal que us poseu en contacte amb nosaltres.

Però aquest dissabte ha estat genial, pràcticament 150 persones s’han acostat a la platja de Tamarit per participar a una ginkana, on han descobert moltíssimes de les característiques d’aquest animal: Com és, quant pot pesar o medir, quins amics té, quants ous podria posar, que li agrada menjar o quins perills té.  Que amb nosaltres voltant pel món, ja us podeu imaginar que la pesca i els residus, com les bosses de plàstic o les burilles, son els perills més quotidians que pot tenir. I també vam explicar què podíem fer si detectavem una tortuga o el seu rastre… que és, trucar al 112!.

Valorem moltíssim la participació de l’esplai Campiquipugui de la Riera de Gaià, dels nostres voluntaris i voluntàries, dels sòcis i sòcies de la Sínia i dels ajuntaments d’Altafulla i Tarragona, que van estar presents i participant a l’acte.

Moltes gràcies, aquí teniu totes les fotos!!!

dmm19 dmm20 dmm21 dmm22 dmm23 dmm24 dmm25 dmm26 dmm27 dmm28 dmm29 dmm30dm1 dmm2 dmm3 dmm4 dmm5 dmm6 dmm7 dmm8 dmm9 dmm10 dmm11 dmm12 dmm13 dmm14 dmm15 dmm16 dmm17 dmm18

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!