L’Hort de la Sínia


El projecte de L’Hort de la Sínia va néixer, formalment, l’any 1995. És una finca agroecològica on combinem la producció ecològica de verdures, hortalisses, plantes aromàtiques i medicinals amb l’educació ambiental. Durant el curs escolar rebem la visita de grups entre setmana i durant tot l’any estem oberts per rebre visites familiars i d’altres entitats.

Visita d'un grup d'escolars

Visita d’un grup d’escolars

L’Hort de la Sínia és la seu social de l’Associació Mediambiental la Sínia, entitat que desenvolupa un programa de custodia del curs baix del Gaià i que s’encarrega de la gestió de l’espai natural protegit del riu Gaià. L’hort també funciona com a Punt d’Informació del Gaià.

Al nostre espai hi ha un Centre de Divulgació de la Tortuga, un Centre d’Acollida d’Eriçons, una granja amb animals de races autòctones i un Apiari Divulgatiu.

Taller d'apicultura

Taller d’apicultura

Així mateix, disposem d’un terreny d’acampada, en conveni amb Minyons Escoltes de Catalunya, per ús exclusiu d’entitats de lleure. Formen part de la Xarxa d’Observadors Meteorològics de Catalunya, el que fa que tinguem una Estació Meteorològica oficial del Servei Meteorològic de Catalunya on podreu consultar les dades diàries que els voluntaris recullen.

Els hortets didàctics familiars

A l’Hort de la Sínia t’oferim la possibilitat de tenir el teu propi hort. Són parcel·les de 55 m2 amb toma d’aigua en cada parcel·la, on podràs experimentar amb l’agricultura ecològica i produir les teves pròpies verdures i hortalisses. En el moment de formalitzar el compromís d’ús d’un hortet didàctic familiar, rebràs una xerrada informativa i d’assessorament sobre possibles dissenys i cultius del teu hort.

Verdures i hortalisses

Verdures i hortalisses

A més, es realitzen xerrades i tallers gratuïts que es realitzaran un diumenge al matí al mes sobre agricultura ecològica i hàbits saludables. La programació la podreu consultar en el calendari trimestral que cada estació estarà a la vostra disposició.

Tomaqueres

Tomaqueres

També a l’Hort, hi trobareu diversos racons atractius. L’espai de descans “Les Oliveres”, equipat amb taules i bancs, on contemplar la feina feta i conversar amb la família i els altres companys o l’espai de la Bruixa Savina, amb sorral i altres jocs infantils on els nens/es podran jugar mentre tu gaudeixes de l’hort.

El Jardí dels Sentits on podràs activar els teus sentits i descobrir les diferents plantes medicinals i aromàtiques; així com experimentar diferents sensacions amb els peus quan trepitgis el Camí Sensorial.

Visita a l'Hort dels Sentits

Visita al Jardí dels Sentits

En definitiva, un espai de trobada i intercanvi amb altres persones conscienciades amb l’agricultura i alimentació ecològica i interessades en el respecte al Medi Ambient, situat al costat de l’Espai Natural de la desembocadura del riu Gaià i de la platja de Tamarit.

Taller de compostatge

Taller de compostatge

A més de les activitats que organitza l’Associació Mediambiental la Sínia, a l’Hort de la Sínia també si realitzen d’altres activitats. Per més informació podeu consultar l’espai:  www.hortdelasinia.com i contactar via email amb:  joan@hortdelasinia.com