Dissabte 4 de juny. La tortuga marina ens visita. Desembocadura del riu Gaià.

27 maig, 2016  Escriu un comentari

Per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, volem compartir amb vosaltres tot el que sabem de les tortugues marines que van visitar les nostres platges recentment.

La tortuga babaua (caretta caretta) es localitza pràcticament en tots els mars i oceans càlids del planeta, és possible trobar-la tant en mar obert com en aigües poc profundes, apropant-se únicament a les platges de naixement per la fresa (posar els ous).

És la tortuga marina més petita i abundant de la mediterrània, pot medir 120 cm i el seu pes pot arribar a 120kg. Amb un bec corni sense dents,  és omnívora, amb una dieta molt diversa formada per: petxines, cargols marins, crancs, gambes, peixos, corals, algues i plantes marines i meduses.

Per aquesta raó hauriem de començar a ser conscients de les nostres accions vers el planeta, sobretot en quant a residus, molts dels quals acaben a la mar i les tortugues i molts d’altres animals, confonen amb aliment, com les bosses de plàstic, confoses per meduses.

Dissabte us explicarem més coses i us ensenyarem com ajudar a protegir la tortuga babaua, mentre ens ho passem d’alló més bé.

Quedem doncs a la platja davant de la desembocadura del riu Gaià a les 10.30 del matí de dissabte 4 de juny.

La tortuga de mar ens visita mini

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!