Dia Internacional de les Aus a Santa Coloma

27 Setembre, 2016  Escriu un comentari

A Santa Coloma de Queralt ja fa quasi bé 20 anys que celebren aquest dia i es l’Associacio Ornitológica Baixa Segarra qui s’encarrega d’organitzar tota una serie d’actes que els colomins i colomines ja conèixen i esperen.

Aquest cop, la gent de la Sínia, els hem volgut acompanyar, per fer riu i perquè sempre ve de gust trobar-se amb els amics que aquí tenim.

A primera hora del matí, ens hem acostat més enllà de la depuradora, cap el gorg de la Farrera, per veure un anellament científic d’ocells.

L’Oscar ha tingut la sort de poder agafar fins hi tot un gaig, espècie espectacular i  ha  anat anellant i  agafant dades de tots. En total 33 ocells de 13  espècies, utilitzant 4 xarxes de 12 metres cadascuna, en total 5 pit rojos, 8 tallarols de casquet, un tallarol gros, 3 rossinyols bords, un rossinyol, un gaig, 2 tords, 3 merles, una cotxa cua roja, 6 pardals comuns, un gafarró i una  boscarla de canyar.

Ja a la plaça Major de Santa Coloma de Queralt, els infants pintaven caixes niu de fusta, en feien de cartró i aprenien fent tot de coses amb els amics de l’Associació Ornitológica.

A la una del migdia hem anat a alliberar un aligot, recuperat de Torreferrussa i unes quantes perdiuetes. Emocionant. Un cel preciòs ens ha donat la oportunitat de veure com aquestes aus volaven amunt, entre crits d’alegria dels nens i nenes assistents.

Finalment, els amics de l’Associació, han compartit un pica pica bonissim.

Aquí en teniu un petit recull fotogràfic…

dia-6 dia-7

dia-16 dia-17 dia-8 dia-9 dia-11 dia-12

dia-13 dia-14 dia-15

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!