Conveni per afavorir la custòdia fluvial entre La Sínia i la Diputació de Tarragona

2 gener, 2020  Escriu un comentari

Dos projectes són els que estan inclosos en aquesta proposta, que aquest any 2019, ha arribat a la quarta edició, l’EMPESCA’T i el QI GONG en espais propers al camí del riu Gaià. Per acord de Decret número 2019-0002647 de la Diputació de Tarragona ens ha concedit una subvenció nominativa de 6.000 € pel concepte de la custòdia del territori del riu Gaià. Per altra banda, també donen suport a aquesta proposta els diversos Ajuntaments de la vall del riu Gaià. Les principals accions que inclou aquesta proposta són la descoberta i estudi de la biodiversitat aquàtica del riu Gaià i la realització de diverses activitats a l’entorn del camí del riu Gaià.

Activitat de descoberta de la biodiversitat aquàtica del riu Gaià

Aquesta activitat de descoberta ha inclòs la realització de 10 activitats en 10 municipis diferents del riu Gaià. El projecte es titula EMPESCA´T i inclou com acció concreta, el seguiment a llarg termini de l’estat de la comunitat de peixos. I també, els amfibis, rèptils i la resta d’animals i plantes que hi viuen. Aquest any hem afegit una nova estació, Vila-rodona, donat l’interès del poble per a participar-hi.

El seguiment de la fauna aquàtica s’han dut a terme mitjançant la participació d’alumnes de diverses escoles dels municipis riberencs al Gaià i del voluntariat ambiental. Aquest any, s’han fet 10 estacions amb alumnes dels diversos centres escolars. En total han estat 161 participants.

Descoberta de l’entorn natural del camí del Gaià

Aquesta activitat de descoberta, s’ha dut a terme a quatre municipis del riu Gaià, repartits entre el naixement i la desembocadura, on l’eix és el camí del Gaià. Es tracta d’una dinamització socioambiental del projecte Camí del Gaià, emmarcada dins la Taula del Gaià.

Després de quatre anys de funcionament del conveni entre La Sínia amb la Diputació de Tarragona i com en les altres ocasions, la valoració general que fem del projecte és molt positiva i sobretot engrescadora assolint els objectius plantejats, amb bon èxit de resultats i participació.

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!