Conveni entre la Diputació de Tarragona i La Sínia per tal d’impulsar la custòdia del territori al riu Gaià

30 novembre, 2016  Escriu un comentari

Aquest any 2016, hem signat un conveni de col·laboració amb la Diputació de Tarragona, per tal d’impulsar la custòdia del territori a la conca del riu Gaià. Concretament, aquest conveni té entre els seus principals objectius, la conservació de la biodiversitat, el foment del voluntariat ambiental, la millora d’usos públics i les activitats per a persones amb discapacitats. La subvenció concedida per part de la Diputació de Tarragona, per a dur a terme les diferents actuacions recollides en el conveni 2016 és de 6.000 €.

Més concretament, les actuacions programanes són les següents:

– Zona humida de la resclosa de La Riera i el camí paral·lel al riu. Desbrossada de canya i col·locació de rètols informatius.
– Torrent de Vespella i Salomó. Seguiment població de la tortuga de rierol i desbrossada zones de cria.
– Bosc de ribera del Gaià, a Santa Coloma de Queralt. Organització i celebració d’una jornada d’anellament d’ocells i construcció de caixes niu.
– Bosc de ribera del Gaià, a Montferri Organització i celebració d’una jornada d’anellament d’ocells i construcció de caixes niu.
– Bosc de ribera del Gaià, a Altafulla. Desbrossada del canyar i reforestació
– Tallers de natura a la desembocadura. Realització de 10 tallers adreçats a persones amb discapacitats

Anellament científic a les riberes del riu Gaià

En conjunt doncs, tot un seguit d’accions i activitats que valorem molt positivament i que sense cap mena de dubte, tenen una rellevència dins del programa de custòdia del territori que s’està impulsant al riu Gaià.

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!