Clean Up Europe! Netegem el Gaià…un gran cap de setmana.

10 maig, 2016  Escriu un comentari

Aquest cap de setmana ha estat realment emocionant, donat que moltíssimes entitats, associacions, Ajuntaments…. s’han mogut pel Gaià i s’han posat a netejar els seus voltants. Ha estat bonic veure famílies senceres, des dels avis amb nets, joves i grans, alcaldes i voluntaris, engegar aquesta feina amb tanta força. En alguns indrets hem estat més de 20 persones!.

Nosaltres, vam començar a la desembocadura divendres i vam recollir:

  • 7,4 kg de vidre
  • 18,3 Kg de rebuig
  • 22,6 Kg d’envasos

Al dia següent vam pujar a Santa Coloma de Queralt a fer el suport al començament del nostre riu Gaià. Aquí la motivació és molt alta tot i que l’antic abocador ha alliberat per tota la llera, quantitat de residus, sobretot de tovalloletes i coses pràcticament impossibles d’arreplegar… Vam continuar baixant el riu per apropar-nos a Querol on els veïns de Querol, estaven fent una gran tasca, en un riu on la gaianada encara hi era present, en forma de grans féixos de branca i arbres on s’hi amagaven també residus. El Gorg Negre  i els seus voltants, va ser l’indret on s’hi va fer la intervenció i de debò que val la pena arribar-s’hi per gaudir d’aquests racons.

Més enllà, Aiguamúrcia, amb gent de Terres del Gaià o el Catllar, amb més voluntaris de la Sínia i un Ajuntament, que ja té la experiència d’altres anys, no van decebre, amb kilos i kilos de deixalles, que esperem que amb el temps, haurem de deixar de recollir.

Diferents pobles, com Pontils, diumenge  o Vilarodona, també han fet netejes… l’any que ve, segur que encara en serem més!.

Gràcies gent del Gaià! Meravellós el fil d’aigua que ens uneix!

Ara…aneu endevinant llocs i paisatges…

CUa 1

CUc 1 CUc CUd 1 CUd 2 CUd 3 CUd 4 CUd 5 CUq 1 CUq 2 CUq 3 CUq 4 CUq 5 CUq 6 CUq 7 CUq 8 CUq 9 CUst 1 CUst 2 CUst 3 CUst 4 CUst 5

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!