Alliberades diverses tortugues de rierol en el marc del programa de conservació d’aquest queloni subvencionat per l’Obra Social “la Caixa”

20 maig, 2017  Escriu un comentari

En el marc del projecte de conservació de la tortuga de rierol al riu Gaià, que desenvolupem al riu Gaià amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, hem consolidat un nucli de població d’aquest animal a Querol. S’han alliberat un total de 6 exemplars amb uns radioemisors, per poder seguir els seus moviments pel riu Gaià. Gràcies aquest projecte, hem pogut verificar que els animals alliberats, es mouen riu amunt i avall, sense allunyar-se massa del punt d’alliberament, consolidant-ne un nucli reproductor. Dels 6 exemplars, tres són mascles i tres femelles.

L’alliberament d’aquests animals es va realitzar el dia 22 d’abril de 2017, al riu Gaià al municipi de Querol, amb la participació de voluntaris i voluntàries. Destacar la implicació i participació de l’Ajuntament de Querol, així com del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

A més d’aquesta jornada de voluntariat, també s’han realitzat diversos treballs de millora d’hàbitats de l’ecosistema del bosc de ribera, en diversos punts del riu, sobretot centrada en el control del rebrot de la canya. En alguns punts, sobretot del tram baix del riu, la canya suposa un impediment perquè la vegetació autòctona pugui crèixer. I també, en alguns casos, limiten l’entrada de la llum i espai en algunes masses d’aigua, limitant les zones d’assolellament que tant busquen animals com les tortugues de rierol. I per últim, destacar diversos tallers que s’han realitzat a la desembocadura del riu Gaià, adreçats a col·lectius amb discapacitats. Es van treballar amb gairebé una cinquatena de persones, com són les tortugues de rierol, de terra, on viuen i com són. Una experiència que valorem molt positivament.

 

 

 

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!