Accions de custòdia al riu Gaià amb el finançament de la Diputació de Tarragona

11 desembre, 2018  Escriu un comentari

A final d’any, sempre ens agrada anar repassant aquelles activitats que s’hem anat promovent a l’entorn del riu Gaià. I una de les que ens agrada més i que cada any va consolidant-se, són l’EMPESCA’T i el Qi Gong en espais propers al camí del riu Gaià. Aquestes es duen a terme amb el finançament de la Diputació de Tarragona i el suport dels diversos ajuntaments de la vall del riu Gaià.

La primera activitat de descoberta ha inclòs la realització de 10 activitats en 10 municipis diferents del riu Gaià. El projecte es titula EMPESCA´T i inclou com acció concreta, el seguiment a llarg termini de l’estat de la comunitat de peixos. I també, els amfibis, rèptils i la resta d’animals i plantes que hi viuen. Aquest any hem afegit una nova estació, Vila-rodona, donat l’interès del poble per a participar-hi. El seguiment de la fauna aquàtica s’han dut a terme mitjançant la participació d’alumnes de diverses escoles dels municipis riberencs al Gaià i del voluntariat ambiental. En total hi han participat 144 persones.

I per altra banda, les accions del Qi Gong, que s’ha dut a terme a quatre municipis del riu Gaià, repartits entre el naixement i la desembocadura, on l’eix és el camí del Gaià. Es tracta d’una dinamització socioambiental del projecte Camí del Gaià, emmarcada dins la Taula del Gaià.En total doncs, han estat 45 persones les que han participat en aquestes activitats.

La valoració general que fem del projecte és molt positiva i sobretot engrescadora. Positiva, perquè hem assolit els objectius plantejats, amb bon èxit de resultats i participació. I engrescadora, perquè val a dir, que totes les activitats han estat molt ben rebudes i en general la involucració ha estat alta. En total han estat 189 persones, que han participat en 14 activitats, realitzades en 10 municipis diferents de 3 comarques. Així doncs, unes accions ben repartides per tota la conca del riu Gaià. N’estem molt satisfets i tenim la satisfacció de dur a terme un projecte ben fet i amb els objectius assolits i que en conjunt han aportat valor, experiència i reconeixement al projecte de custòdia del riu Gaià.

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!