400 persones participen en el projecte de descoberta de la biodiversitat del riu Gaià

30 novembre, 2017  Escriu un comentari

Aquest és el segon any, que impulsem aquest projecte mitjançant un conveni entre la Diputació de Tarragona i La Sínia. En primer lloc, hem de destacar la participació, tant de veïns i veïnes com dels escolars dels diversos centres escolars que s’han involucrat en la proposta. Val a dir, que sobretot en el cas de les famílies, moltes d’elles han agraït el fet, que s’organitzi una activitat de descoberta del medi natural com és el Gaià o afluents, ja que el tenim a prop però en general no es coneix.

En el marc d’aquest projecte de custòdia del riu Gaià, l’acció que té un pes més específic, és el seguiment a llarg termini de l’estat de la comunitat de peixos. És un projecte ambiciós de ciència ciutadana, on plantegem l’estudi de les poblacions de peixos del riu Gaià amb la participació bàsicament, dels escolars dels pobles riberencs del Gaià. mitjançant 9 estacions de seguiment, s’ha realitzat una campanya de prospecció de la població piscícola al riu Gaià, per tal de conèixer l’estat de les poblacions.cal destacar sobretot el fet de poder fer un estudi amb tant d’interès com aquest i que la participació dels alumnes de les diferents escoles, en siguin part implicada. Ha estat molt gratificant desenvolupar aquesta acció amb els nois i noies de les escoles de primària i secundària. Parlem doncs d’un projecte de ciència ciutadana. Un estudi científic com és el seguiment dels peixos del riu Gaià, realitzat a partir de la implicació de les persones. N’estem molt satisfets.

Com no podem ser d’altre manera doncs, valorem molt positivament el projecte realitzat durant l’any 2017, on s’han assolit tots els objectius plantejats en les diverses accions i que en conjunt han aportat valor, experiència i reconeixement al projecte de custòdia del riu Gaià.

 

Escriu un comentari

Participa enviant-nos els teus comentaris...
i, si vols una imatge per a mostrar en el teu comentari aconsegueix un gravatar!